Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft.
Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft.
Bemutatkozás
Bemutatkozás

Több, mint fél évszázados múltra tekint vissza (1948). A Társaság jelenleg piacvezető helyet foglal el a hazai kőiparban...

Tovább

Bemutatkozás

A Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft-ről

E cégismertetővel kívánjuk az érdeklődőkkel megismertetni társaságunk tevékenységének keresztmetszetét, egyúttal segíteni a díszítőkő felhasználásával kapcsolatos döntésüket. A díszkő fontos része lakókörnyezetünknek, hosszú élettartama miatt több generációt is kiszolgál, épületeink dísze lehet több száz éven keresztül. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kőből, ki és hogyan készíti ezeket, és az sem mindegy, hogy az évszázados műremekeken az idő rombolását hogyan állítják helyre. A cég 1998 óta van jelen Zalaegerszegen. 2005-ig a Reneszánsz Rt. leányvállalataként, 2005-től pedig önálló Kft-ként. A Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft. tulajdonosi szerkezete gyakorlatilag megegyező a nagyvállalatéval, a külön céggé alakulást gazdasági megfontolások indokolták. Reneszánsz Kőfaragó Részvénytársaság a Kőfaragó és Épület-szobrászipari Vállalat jogutódja. Több, mint fél évszázados múltra tekint vissza (1948). A Társaság jelenleg piacvezető helyet foglal el a hazai kőiparban. (www.reneszansz.hu)

2007 áprilisában költöztünk újonnan épített telephelyünkre, melyet vadonatúj gépekkel, technológiával szereltünk fel. Gépparkunkat folyamatosan fejlesztjük, bővítjük, hogy megtudjunk felelni a mai kor követelményeinek.
Tevékenységünket úgy szoktuk jellemezni, hogy a megrendelő elképzelése és egyedi tervezés alapján bármit megvalósítunk, mészkőből, márványból, gránitból. A Zalaegerszegi Déli Ipari Parkban található csarnokunkban gyémánt szerszámokkal, vizes technológiával dolgozunk, ami jelenleg a legmodernebbek közé tartozik. Azon túl, hogy minőségileg és mennyiségileg is hatással van tevékenységünkre, megpróbáljuk a minimálisra csökkenteni az egyébként a szakmával együtt járó port.
A 21. századi építészetben valódi megújulást azok a termékek hozzák, amelyek hatékonyan ellensúlyozzák a klímaváltozás kihívásait. Mészkő termékeink a klímabarát és karbonsemleges építőanyagok kategóriájába tartoznak, és nemcsak környezetbarát tulajdonságaikkal tűnnek ki, hanem kiválóan alkalmasak a hőszigethatás csökkentésére is, ami egyre inkább fenyegeti személyes és közösségi környezetünket.
Kérjük, további tájékoztatásért, tanácsért forduljanak bizalommal munkatársainkhoz, akik azon fáradoznak hogy az építészeti kultúrán belül igen rangos helyet elfoglaló díszítőkő építészet hírnevét az Ön létesítményén is öregbítsük.

 

Használt anyagok

Feliratkozás hírlevélre

Leiratkozás hírlevélről